Förutom traditionella samlingar i våra gudstjänster möts vi i flera sammanhang i gemenskap med andra.

Draget

På onsdagar kl. 17:30-19:00 är alla som går i klass tre till sex välkomna till Draget. Här får man pyssla, baka, tävla spela, fika mm. Vi samlas också och pratar om saker i livet som är viktiga.

Frågor? Ring Andreas Thörn på 070-483 33 32.

Fredagsmys

Du som är tolv år eller äldre är välkommen på en skön kväll med kompishäng och något gott att äta. Vi träffas kl. 17:30 en eller två fredagar i månaden. Vi börjar i gympasalen med innebandy och fortsätter sedan kvällen i Betania kl. 19:00. Tider och platser kan variera! Kolla gärna Instagram för de senaste nyheterna!

Frågor? Ring Sarah Ljungemyr på 070-508  33 97.

Söndagsskolan

Alla barn från tre år och uppåt är välkomna till söndagsskolan. Vi träffas samtidigt som söndagsgudstjänsterna. Vi sjunger, lyssnar på bibelberättelser, pysslar, leker och fikar.

Frågor? Ring Karin Jonsson på 076-827 99 44.

Gudstjänster på Aspgården

Var tredje fredag kl. 14:30 kommer några medlemmar från församlingen till äldreboendet Aspgården och firar gudstjänst och fikar.

Frågor? Ring Inga-Lisa Morath på  073-0946787.

Daglediga

En torsdag i månaden anordnas en samling för alla daglediga, pensionärer och andra som har tid att komma. En trevlig och varm mötesplats med intressant och varierat program. På varje träff finns god förtäring.

Frågor? Ring Christina Jonsson på 070-365 89 49.

Golden Dance

Golden Dance är en dansgrupp för barn. De dansar på vissa gudstjänster till lovsång. Ibland dansar de till inspelad musik och ibland till livemusik.
De har inga regelbundna träffar utan övar inför de gudstjänster de medverkar i.

Frågor? Mejla Elin Morath på eomorath@gmail.com.

Hemgrupper

En hemgrupp är en liten grupp som samlas i hemmen för att dela livet och tron. Gruppen består av 5-12 medlemmar, ofta i samma fas av livet. Hemgruppens funktion är att vara:

  • En plats där alla som vill vara med är välkomna.
  • En plats där man skapar nära relationer, en familjär plats.
  • En bönegemenskap.
  • En plats där man lättare kan förstå bibelordet och dess tillämpning.

Upplägget kan skilja sig en del grupperna emellan. Bön och förbön ingår som inslag vid alla träffar, liksom att dela livet på olika sätt. De allra flesta grupper fikar tillsammans och många gör det i början. Bibelsamtal, samtal om den senaste predikan eller runt någon studiebok, kan vara andra ingredienser i hemgruppsmötet. Ibland kan hemgruppen hitta på någon kul aktivitet en kväll för samvaro och för att stärka gemenskapen.

Frågor? Ring Calle Ekenblom på  070-357 23 33.